Veelgestelde vragen over activity trackers en Fitbit

Heb je vragen over jouw activity tracker? Je vindt het antwoord hier!
Veelgestelde vragen over activity trackers en Fitbit

Over activity trackers Wat is het verschil tussen een stappenteller en een activity tracker?
Stappentellers meten hoeveel stappen je zet. Activity trackers zijn dan weer meer geavanceerde ‘versnellingsmeters’, wat inhoudt dat ze de versnelling van je lichaam in drie verschillende richtingen kunnen meten: op en neer, zijwaarts en van voren naar achteren. Doordat ze je algemene activiteitenniveau in aanmerking nemen en niet alleen specifieke activiteiten, geven activity trackers je een nauwkeuriger beeld van hoeveel energie je lichaam verbruikt.
Op het schermpje van je stappenteller kun je meteen aflezen hoeveel Active ProPoints waarden je verdient met een bepaalde activiteit. Een activity tracker werkt anders. Daar kun je niet meteen zien hoeveel Active ProPoints waarden je hebt verdiend. Daarvoor moet je eerst je activity tracker synchoniseren met je Weight Watchers-account. Je gegevens worden dan automatisch omgezet naar Active ProPoints waarden en in je bewegingsdagboek gezet.
Activity trackers doen bovendien meer dan stappen tellen alleen. De meeste activity trackers:
 • Houden het aantal verbruikte calorieën bij.
 • Analyseren je slaappatroon.
 • Geven de mogelijkheid om je resultaten te delen met vrienden.

Waarom is het een goed idee om een activity tracker te gebruiken?
Activity trackers houden al je beweging overzichtelijk bij en moedigen je aan om meer te gaan bewegen. Ze dwingen je niet om uren in de sportschool te zwoegen. Integendeel, ze registreren hoeveel je beweegt tijdens je dagelijkse routine (even boodschappen doen, de trap nemen, de hond uitlaten), en tonen hoeveel energie/calorieën je hebt verbruikt. Uit onderzoek is gebleken dat elke dag bewegen, hoe kort ook, een positief effect kan hebben op je gezondheid.

Hoe kan ik mijn activiteiten opvolgen met een activity tracker of -app?
Je kan een persoonlijke dashboard raadplegen op de website of app van je activity tracker. Maar je kan jouw activity tracker ook synchroniseren met jouw Weight Watchers-account. Je activiteiten worden dan automatisch omgezet in Active ProPoints waarden en komen ook meteen in je bewegingsdagboek te staan.

Welke activity trackers en -apps kun je synchroniseren met Weight Watchers?
Een actuele lijst kun je terugvinden op de website van Weight Watchers onder Instellingen:
 • Log in met jouw account op www.weightwatchers.be.
 • Klik op Instellingen bovenaan de pagina.
 • Klik daarna op Activity trackers. Je komt nu op een pagina met alle logo’s van de activity trackers die je kunt synchroniseren met jouw Weight Watchers-account.

Ik heb een probleem met mijn activity tracker. Help!
Heb je problemen met het apparaat zelf? Neem dan contact op met de fabrikant.

Als ik mijn Active ProPoints waarden manueel bereken, verdien ik er meer dan wanneer ik een activity tracker of -app gebruik. Hoe komt dat?
Wanneer je een activiteit manueel invoert in je bewegingsdagboek, verdien je enkel daarvoor Active ProPoints waarden. Wanneer je een activity tracker of -app gebruikt, telt echt elke beweging die je die dag hebt gemaakt. Je moet dus bij het gebruik van een activity tracker eerst een bepaald aantal bewegingen hebben gemaakt voordat ze effectief meetellen als Active ProPoints waarden.

Een kennis haalde een andere score met een activity tracker, hoewel we dezelfde soort activiteit hebben uitgevoerd. Hoe komt dat?
Activiteiten worden omgezet in Active ProPoints waarden via een formule die rekening houdt met hoe nauwkeurig de activity tracker is. Net als met je gewicht, leeftijd, lengte, geslacht en de precieze intensiteit van de activiteit.
Hoeveel Active ProPoints waarden iemand verdient, hangt af van factoren die verschillen van persoon tot persoon. Je kunt de resultaten dus niet met elkaar vergelijken.

Hoe synchroniseer ik een activity tracker met mijn Weight Watchers-account?
Dat kan in enkele stappen:
 1. Maak eerst een account aan op de website van jouw activity tracker.
 2. Log daarna in op de website van www.weightwatchers.be.
 3. Klik op Instellingen bovenaan de pagina.
 4. Klik onder Mijn Account op Activity tracker. Je krijgt nu een pagina te zien met alle logo’s van activity trackers die je kan synchroniseren met jouw Weight Watchers-account.
 5. Klik op het logo van jouw activity tracker.
 6. Klik daarna op Ga verder. Je komt nu op een pagina van jouw activity tracker.
 7. Klik op I AGREE. Je activity tracker is nu gesynchroniseerd met jouw Weight Watchers-account.

Wil je je activity tracker loskoppelen van jouw Weight Watchers-account? Volg dan de eerste 4 stappen, en klik op 'Uitschakelen' achter jouw verbonden activity tracker.

Welke activiteiten registreert een activity tracker automatisch en welke moet ik manueel invoeren?
Activity trackers zijn optimaal ingesteld voor wandelen, hardlopen en alledaagse (huishoudelijke) activiteiten. Ze bieden je een uitstekend algemeen overzicht van de voorbije 24 uur. Andere activiteiten zoals zwemmen en fietsen registreer je manueel op deze manieren:
 • Blijf aangemeld met je Weight Watchers-account: Met sommige activity trackers kun je extra activiteiten rechtstreeks via het account van je apparaat registreren. Heb je bijvoorbeeld een Fitbit? Open dan het Fitbit Dashboard en klik op ‘Log > Activities’. Zodra je activiteit is geregistreerd en de gegevens zijn gesynchroniseerd met je Weight Watchers account, kun je de bijbehorende Active ProPoints waarden raadplegen. Denk eraan: als je activiteiten manueel invoert, zet dan je Fitbit uit. Anders worden de gegevens twee keer geregistreerd. Hou er ook rekening mee dat het even kan duren voordat activiteiten die je manueel hebt geregistreerd op het Fitbit Dashboard synchroniseren met je Weight Watchers-account.
 • Meld je af: Is het niet mogelijk om manueel andere activiteiten te registreren met je apparaat? Koppel het dan los van je Weight Watchers-account en voeg de activiteit rechtstreeks toe in jouw bewegingsdagboek van Weight Watchers.

Bij wie kan ik terecht als het niet lukt om mijn activity tracker te synchroniseren met mijn Weight Watchers-account?
Neem contact op met de klantenservice van Weight Watchers op het nummer 070/660 207 (€ 0,30/min) of via info@weightwatchers.be.

Bij wie kan ik terecht met vragen over de Active ProPoints waarden?
Neem contact op met de klantenservice van Weight Watchers op het nummer 070/660 207 (€ 0,30/min) of via info@weightwatchers.be.

Lees hier de veelgestelde vragen over Fitbit.