Klaar om te starten?

Arrow graphic
Weight Watchers Online
forums > nieuw op de forums > allé hup we trekken weer de " dieetschoenen " aan

Allé hup we trekken weer de " dieetschoenen " aan
Vorig Volgende bericht Mail dit onderwerp door Mail dit onderwerp door
Antwoorden Start een nieuw onderwerp
MIEKE-T
Recente berichten: 30
30/03/2011 9:57:27 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Hallo,

Ik ben recent bevallen. Toen ik thuiskwam viel het gewicht goed mee door het geven van borstvoeding. Maar... na 3 maand weeg ik meer dan toen ik thuiskwam van het moederhuis. Rokken en broeken waar ik inkon toen ik zelfs zwanger was ( in de beginmaanden ) daar kan ik nu niet meer in of ze snoeren mijn adem af.
Er liggen verschillende feesten in het vooruitzicht en door mijn gewicht kan ik niets vinden waar ik me goed en mooi in voel, en daarom heb ik de stap gezet om opnieuw te starten met WW. Zo'n 3jaar geleden ben ik ook nog naar een cursus geweest maar heb het niet volgehouden. Destijds heb ik ook de boodschappengids gekocht maar op het forum lees ik nu overal over propoints en extra points ? Destijds was het een nieuw systeem namelijk de flexpoints. Is dit nu opnieuw veranderd ? Kan er mij iemand wat uitleg geven over de flexpoints en extra points ? En kan het zijn dat punten voor een verzadigde portie sterk omhoog gegaan zijn ? Bv in vorig systeem was een verzadigde portie aardappelen of pasta 4 punten en nu blijkbaar 7.
Allé ik zal maar afsluiten want het is al een hele epistel geworden met een hele reeks met vragen :-)

Groetjes
BOLLIE
Recente berichten: 105
30/03/2011 15:14:52 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Het is op een heel andere manier rekenen dan vroeger met de flexipoints. Nu heb je een prooints dagtotaal en een hoeveelheid vrije points die je per week kan gebruiken. Hoeveel dat precies voor jou is moet door een coach berekend worden. Ik wens je veel succes.
MIEKE-T
Recente berichten: 30
30/03/2011 16:03:42 Maak melding van dit bericht | Basisregels
oh weeral anders ? dus mijn boodschappengids van 3j geleden is opnieuw voor de vuilnisemmer ?
was de vorige methode dan zo slecht ? als de mensen 3 jaar geleden vermagerden met WW dan zal ik dat ook wel doen zeker ? en kan je dat niet zelf berekenen je vrije points ed ?
MYRZJEAN
Recente berichten: 227
30/03/2011 18:37:54 Maak melding van dit bericht | Basisregels
en tussen de flexipoints van toen en de propoints van nu, waren er ook de comfort+ punten als ik me niet vergis.... kassa, kassa... Toch voel ik me met dit systeem beter...
MIEKE-T
Recente berichten: 30
30/03/2011 19:04:43 Maak melding van dit bericht | Basisregels
ja idd, da was het systeem tijdens de cursus toen ik ging. aardappelen en pasta waren 4 punten voor een verzadigde portie. Kip en ham waren 3 punten voor verz portie enz.. Daarmee dak wa verschiet dat het voor aardappelen nu blijkbaar 7 punten is ! je dagpunten zijn dan toch ook meer dan vroeger ? anders kom je toch niet toe met je punten ? of ben ik gewoon zo'n veelvraat :-/
AGORHA01
Recente berichten: 280
30/03/2011 20:12:25 Maak melding van dit bericht | Basisregels
geen dieetschoenen aantrekken, ww is een manier van leven geen dieet, en misschien kan je gewoon verder doen met het flexipoints systeem er zijn er nog die dat doen, succes in je beslissing om gezond te gaan leven
MIEKE-T
Recente berichten: 30
31/03/2011 9:56:08 Maak melding van dit bericht | Basisregels
@ AGORHA01 : ja et is zeker een andere manier van eten.. en ze zeggen toch dat je bij WW geen honger hebt. Ewel ik moet zeggen ik heb nog honger als een paard ( water en fruit vullen wel even de maag maar na een half uur heb ik weer honger ). Ik zie af maar moet zeggen dat ik al 3kg kwijt ben en ben nog maar pas sinds maandag gestart. Op zich mag ik dus niet klagen maar ik hoop dat ik het dan zo kan volhouden want honger hebben is nie gemakkelijk. Ik snap zelfs de mensen niet die zeggen dat ze teveel punten hebben en ze niet kunnen " goedeten ". Dan denk ik ; geef ze maar ier die punten ! Ik mag met het oude systeem 23 punten eten..
MYRZJEAN
Recente berichten: 227
31/03/2011 10:28:01 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Hey Mieke, idd je dagpunten worden helemaal anders berekend! Naast je dagtotaal (bij mij 33), krijg je nu ook een vrij weektotaal (bij mij 49) waar je altijd van mag gebruiken! Dus honger hebben en ww gaan écht niet samen hoor... En ik ben ook gewoon van goed te eten!
MIEKE-T
Recente berichten: 30
31/03/2011 11:00:02 Maak melding van dit bericht | Basisregels
@ MYRZJEAN : ja ik heb toch honger ze maar ik werk via het oude systeem. ik weet niet hoeveel punten ik mag eten via het nieuwe systeem en hoeveel de ingrediënten kosten aan punten. Ik heb nog de boodschappengids liggen van 3 jaar geleden en die was ook pas nieuw uit toen met die flexpoints. Eigenlijk wel jammer dat het systeem zo snel veranderd. Is de berekening van het dagtotaal aan punten zelfde gebleven ?
NANCYGOEMAERE
Recente berichten: 273
31/03/2011 11:04:26 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Hey Mieke.
Ik ben ook altijd een veelvraat geweest maar heb nu toch geen honger. Verwar je honger niet met goesting.
Want dat heb ik wel hoor, goestingskes om eens lekker te snoepen maar ik hou met in en probeer dan die goesting in snoep en chocolade om te zetten naar fruit en yoghurt of een platte kaasje.
Ik ben nu 3 weken bezig en de goesting naar zoetigheid is al flink geminderd.
MIEKE-T
Recente berichten: 30
31/03/2011 12:50:58 Maak melding van dit bericht | Basisregels
@ nancy : nee hoor mijn maag knort van de honger en 's morgens ben ik zelfs wa duizelig. je moet toch nie zot doen om aan die 23 punten ( oud systeem ) te geraken vind ik. Zaken zoals fruit, groenten, water, potje yoghurt is toch geen echte vulling voor de maag of toch niet voor lang bij mij. Ik heb nu net mijn middageten op ( 150gr salade, 1 tomaat, appel, 20 gr parmaham en wat parmezaan dit voor 5,5 punten ) en ik kan heus opnieuw een berg verzetten ze. Maar goed, we vallen goed af en da motiveert wel, ik vrees ervoor als de kilokes nie meer snel gaan verminderen en ik honger blijf hebben.. Maar goed we moeten elkaar moed geven é.. GOOOOOO girls ( and boys ) !!!
NANCYGOEMAERE
Recente berichten: 273
31/03/2011 16:14:36 Maak melding van dit bericht | Basisregels
hallo mieke

Ik zou met jou middagmaal ook honger hebben hoor. Mijn middagmaal van deze middag( nieuw systeem 29 p dagtotaal + 42 vrije punten per week)

sla 0 p
1 tomaat 0 p
75 gr mais 2 p
komkommer 0p
vinaigrette 2p
2 boterhammetjes( 50gr) met klein beetje boter 4 p
1 sneetje hesp WW 1 p
200 gr aardbeien met zoetmiddel 0 p
totaal van 9 p
van de groenten eet ik meestal redelijk veel, is toch waarde 0

Deze morgen heb ik 2 boterhammetjes gegeten met een klein beetje boter en chocolade hagelslag, samen 6 p

Dus heb ik nog een totaal van 14 p over waarvan ik 1 p heb gespendeerd deze voormiddag om een potje vitalinea yoghurt te eten.
Deze namiddag 1 appel gegeten.
Dus nog 13 punten over om deze avond warm te eten en s'avonds voor tv nog wat fruit en eventueel een platte kaasje

Misschien is het beter voor jou om op het nieuwe systeem over te stappen, dan heb je ook nog je vrije weekpunten om te spenderen

grt Nancy


MIEKE-T
Recente berichten: 30
31/03/2011 17:19:55 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Hey Nancy,

ja mo das toch raar dat je met het nieuwe systeem meer punten mag eten dan vroeger ?
De mensen vielen toch ook af met het oude systeem. Ik mag nochtans al aardig wat punten eten doordak groot ben en mijn gewicht mee heb :-)
Wil het eigenlijk zeggen dat je met het nieuwe systeem meer mag eten dan ? Of komt het op hetzelfde neer doordat de verzadigde porties ed gewoon meer punten kosten ?

Ik kom iedere dag aan mijn 23 punten ( oud systeem )
Ik ga eerst zien hoe het verder lukt via het oud systeem en dan mss overschakelen op het nieuwe.

mijne dagmenu was :
volkorenbrood 1,5P met confituur light 0 P en glas fruitsap 1 p ( totaal voor ontbiijt 2,5 p )
middag hierboven ( voor 5,5p )
tussendoor heb ik dan een pompelmoes gegeten 0 p, peperkoek 2 p en een zakje parovita beschuitjes ( 3 p als ik het goed berekend heb ) mijn tussendoortjes kosten dus 5 p. Avondmaal voorzien ik verzadigde portie rijst 4p, kabeljauw verzadigde portie van 200gr 3p , philadelphia light 1p en ganda ham rond kabeljauw 1,5p dus 9,5 p voor avondmaal. dus ik kom aan 22,5 punt en heb dus maar 0,5 p meer over.
" zucht "
NANCYGOEMAERE
Recente berichten: 273
31/03/2011 17:38:50 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Hoi Mieke

Het is inderdaad zo dat men nu meer punten heeft dan vroeger maar de punten van de voedingsmiddelen liggen ook hoger, dus wat dat betreft zal er wel niet zo veel verschil zijn. Waarom ze dat veranderd hebben weet ik ook niet. Misschien dat de mensen die al wat langer bezig zijn met WW daar meer over kunnen vertellen.
Misschien je tussendoortjes vervangen door dingen die geen of nauwelijks punten hebben dan heb je nog wat over voor 's avonds voor tv.
Met beweging kan je ook extra punten verdienen, die je dan kan spenderen.
MIEKE-T
Recente berichten: 30
1/04/2011 9:14:51 Maak melding van dit bericht | Basisregels
@ Nancy : ja tussendoortjes die gezond zijn das dan fruit enzo en ik forceer me al tot 3 stukken per dag. En 1 potje yoghurt vult ook mijne honger niet ze. S avonds voor tv heb ik geen punten meer nodig en heb ik ook geen honger of goesting meer. Het moeilijkste moment om te overbruggen is van rond 14h tot 18h..
MYRZJEAN
Recente berichten: 227
2/04/2011 20:22:25 Maak melding van dit bericht | Basisregels
Het voor mij belangrijkste voordeel van dit nieuw systeem is het systeem van een vast dagtotaal en een vrij weektotaal (dagtotaal moet op, vrij mag op). Dus als je een feestje hebt, moet je niet opsparen van je gewone dagpunten maar kun je nemen van het vrije weektotaalpotje. Opsparen lukte me nooit, met veel frustratie. Nu gaat het veel beter, want zelfs als je een deel van je weektotaal opeet, val je af.
MIEKE-T
Recente berichten: 30
3/04/2011 10:07:23 Maak melding van dit bericht | Basisregels
kmoe zeggen dat ik da zo raar vind.
In feite mag je dan wss minder eten tijdens de week of zijn de punten van de voedingsmiddelen toch sterk verhoogd ( of toch van de verzadigde porties ) ? Want als je een spaarpot hebt voor een feestje of dergelijke activiteit waar je eens wil zeuren hoe kan je dan nog afvallen ? want nu ben ik genoodzaakt van super op te letten en goed af te wikken wat ik wel of niet ga eten om niet over mijn punten te gaan. wil ik eens zondigen in het weekend moet ik inderdaad wat opsparen van tijdens de week of tijdens de dag inkrimpen. dus ik denk dat het nieuwe syteem voor mij geen goed zou doen want ik zou alle dagpunten opeten en denken tjah ik moet niet zuinig zijn want ik heb nog mijn weekendpotje " over. en dan zou ik het karakter niet hebben vrees ik om wat mild te zijn met deze punten maar denken oh, ik neem bv nog een kroketje bij want heb toch nog mijn weekendpunten.
Hebben jullie dan een even goed of beter resultaat met het nieuwe systeem ?
NANCYGOEMAERE
Recente berichten: 273
5/04/2011 14:10:48 Maak melding van dit bericht | Basisregels
@ mieke
Net zoals jij had ik ook mijn bedenkingen bij die vrije punten en was ik bang om daar aan te komen. Wat blijkt nu, ik heb vorige week al mijn vrije punten opgebruikt en ben toch 1 kg afgevallen deze week, dacht dat het maar enkele grammen zou zijn.
Raar maar waar, kon het eerst ook niet geloven, zal volgende week zien ofdat het iets eenmalig is of dat ik goe bezig ben. Ik doe mijn punten wel niet op aan snoep of zo, maar we gaan de weekenden naar de kust en daar zijn het 's morgens pistolets en croissants,redelijk veel punten heb ook frieten van frituur gegeten met curryworst special en een bamischijf, amai zoveel punten, en dan de apperitiefjes maar allé moet toch eens kunnen. Maar ik moet er wel bijzeggen dat ik vorige week ook 40 punten heb verdiend met bewegen. Dus dat zal er ook wel mee te maken hebben denk ik;
Ik fiets alle dagen een half uur op de hometrainer aan een snel tempo. Tijdens het weekend heb ik toch bijna 2 uur per dag gewandeld( met de honden gedold op het strand)dus dat zijn allemaal punten die ik verdiend heb, maar die gebruik ik niet op.
MIEKE-T
Recente berichten: 30
5/04/2011 17:01:49 Maak melding van dit bericht | Basisregels
hey nancy,
mmmm het water komt in mijne mond als ik hoor van je frietjes :-)
man man ik heb het zoooo lastig é de voorbije 2 dagen.; zooooooooooooooooooooooooooo'n zin in zoetigheid ! ja uw punten aan beweging gaan uw " zondig gedrag :-) wat geholpen hebben é. ik ben zeker moest ik die vrije punten hebben dat ik enorm zou zondigen ! ik sport echt nie graag é, het enige wat ik graag doe is zwemmen maar als ik dan thuiskom rommelt mijn maag en heb ik honger als een paard en dan eet ik alles op dat ik tegenkom ! en met mijn klein hummeltje is het moeilijk om te gaan sporten omdat ik geen opvang heb ervoor ( jaja het is een goeie uitvlucht.. ). ik ga wel eens gaan wandelen met de kleine in de buggy maar das dan ook niet lang en het moet goed weer zijn daarvoor.
de 2de week is wel lastiger dan de voorbije week, dat hongergevoel gaat toch niet over.. ik hou de klok in het oog.; nog een goe uur volhouden en dan begin in mijn avondeten klaar te maken !
groetjes en suc6 nog !
Antwoorden Start een nieuw onderwerp
Vorig Volgende bericht Mail dit onderwerp door Mail dit onderwerp door
 

Mijn Berichten | Stel een nieuw onderwerp voor

 
Terug naar boven